Terug naar berichten

Geo-softwarespecialist Irias wil Zwolle op de kaart zetten

24-10-2019

Irias is er dagelijks mee bezig: het visualiseren van data op digitale landkaarten. Als geo-softwarespecialist wordt zij door provincies, ingenieursbureaus en waterschappen ingeschakeld om software-oplossingen te ontwikkelen die data-analyse en besluitvorming vergemakkelijken. Na het in kaart brengen van onder andere het landelijke busnetwerk, is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging. Samen met Zwolle IT City wil Irias onze stad op de kaart gaan zetten; als high-tech city.

Imagoprobleem

“In tegenstelling tot wat veel developers denken, hoef je niet naar de randstad te verhuizen om aan high-tech software te werken”, vertelt Jeroen Nijhuis, mede-eigenaar van Irias. "Hier in Zwolle bouwen we daar ook dagelijks aan. Maar omdat we geen technische universiteit hebben, denkt men niet snel aan Zwolle als het om high-tech software gaat.”

Partnership

Dat moet veranderen. En snel. Want onlangs moest Irias, na een lang acquisitietraject, een grote opdracht laten schieten omdat zij geen personeel kon vinden. Nijhuis: “Dat was ontzettend zuur. We doen hard ons best om zo’n opdracht binnen te halen. En toen het eindelijk zover was, moesten we ervoor passen.” Om dit in de toekomst te voorkomen, sloot Irias zich aan bij Zwolle IT City. Samen hoopt Nijhuis Zwolle op de kaart te zetten: “Mijn doel is behaald als zowel potentiële medewerkers als klanten weten dat wij een high-tech city zijn.”

Ook partner worden?

Dat kan! Zwolle IT City is een inclusief concept voor alle IT-organisaties en educatieve instellingen in Zwolle en omstreken. Meld je aan.