Terug naar berichten

Zwolle voor jou als developer the place to be

08-07-2019

Met de grootste en best beoordeelde IT-opleiding van Nederland heeft Zwolle een warm hart voor IT. De stad heeft de op-één-na beste binnenstad van Nederland, behoort al jaren tot de top qua economisch presterende steden van Nederland en is in levensonderhoud relatief goedkoop. Een stad met toekomst voor developers dus!

Een heerlijke stad om te wonen

Hanzestad Zwolle heeft een echte aantrekkingskracht als het gaat om wonen. Bijvoorbeeld vanwege de bruisende binnenstad. Met de, op Amsterdam na, beste binnenstad van Nederland staat Zwolle bekend om zijn goed bereikbare stadscentra met een groot aanbod aantrekkelijke winkels, horeca en historische gebouwen. En laat Zwolle nu één van de snelst groeiende economische regio’s van Nederland zijn.

Ook als je van groen houdt, ben je in Zwolle op de juiste plek. In 2006 werd Zwolle zelfs uitgeroepen tot groenste stad van Europa. Inmiddels is dat het niet meer, maar het zegt genoeg over de hoeveelheid parken, plantsoenen en recreatiegebieden in Zwolle. Lekker fietsend naar je werk door het groen.

Of je nou in de natuur of stedelijk wilt wonen, in een starterswoning of kindvriendelijke woning: er is keuze genoeg in Zwolle. Daarnaast zijn de woningen in Zwolle aanzienlijk goedkoper dan bijvoorbeeld in de Randstad. Voor een woning in het middensegment komt dit al gauw neer op een paar ton verschil. Dus goedkoper wonen, meer ruimte en minder drukte. Wat wil een mens nog meer?

Én om te werken als developer

Sommige IT’ers kiezen er na hun afstuderen nog voor om naar de Randstad vertrekken. Maar is een trendbreuk; uit onderzoek (De Swollenaer, 2019) blijkt dat IT’ers na hun afstuderen in Zwolle het in deze stad meer naar hun zin hebben dan in de Randstad. Fijn wonen speelt daar een goede rol in. Ook blijven developers in Zwolle langer in hun vakgebied werkzaam dan developers in de Randstad.

Doordat Zwolle zich bevindt in een economische topregio, ontwikkelen IT bedrijven in de regio zich snel. Deze Hanzestad is dan ook een aantrekkelijke plek voor IT-bedrijven om zich te vestigen. En dat gebeurt ook. Er zijn vele innovatieve IT organisaties te vinden in en rondom Zwolle. Kortom; een goede uitvalsbasis voor IT’ers met ontzettend veel toekomstpotentieel voor mensen werkzaam in de IT.

Is Zwolle iets voor jou?

Voor jou als developer liggen er dus volop kansen in Zwolle. Qua werk, maar zeker ook qua wonen en je sociale leven. Tijd om te kijken wat je mogelijkheden zijn? Check welke IT-bedrijven in Zwolle gevestigd zijn en welke vacatures ze hebben.